donderdag 30 juli 2015

pepernoten cupcakes

Over een aantal weken liggen de pepernoten al weer in de winkel, terwijl het nog lang geen sinterklaas is. Toch maakte ik gister samen met een vriendin overheerlijke cupcakes met pepernoten er in. Die vriendin bakt de lekkerste dingen en heeft dus ook allemaal leuke dingen in huis om lekkere dingen te maken. Allebei zijn we gek op pepernoten, ze had nog een bakje met verkruimelde pepernoten staan dus die hebben we gebruikt om ons eigen variatie te maken op de gewone cupcake. Ben je benieuwd hoe we deze cupcakes maakte, lees dan snel veder voor het recept


Eigenlijk is het recept heel makkelijk! Je gebruikt gewoon het basisrecept voor cupcakes alleen voeg je er ongeveer twee handjes of verkruimelde pepernoten door heen.

Het recept:
♡ 125 gram boter, op kamer temperatuur.
♡ 125 gram kristalsuiker.
♡ 2 eieren.
♡ 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.
♡ 2 eetlepels melk.
♡ 2 handjes verkruimelde pepernoten.
Als eerst mix je de boter en de kristal suiker tot een luchtige massa, daarna voeg je alle andere ingrediënten toe en mix je dit tot dat het een mooi smeuïge massa is. Zorg er voor dat je over alvast voor gewarmd is op 170 graden. Verdeel je beslag in cupcake vormpjes en zet deze voor 20-25 minuten in de oven.  
Zorg ervoor dat je de oven niet open maakt voor dat ze er echt uitgaan, dan krijg je namelijk in elkaar gezakte cupcakes en dat is zonde! 
Voor de topping hebben we een boter crème gemaakt,  hiervoor hebben we het gewone basis recept gebruikt, alleen hebben wij er weer een handje verkruimelde pepernoten door heen gedaan.       

Het recept:
♡ 250 gram poedersuiker.
♡ 250 gram boter, op kamer tempratuur.
♡ 2 eetlepels heet water.
♡ 1 theelepel vanille aroma.
♡ 1 handje verkruimelde pepernoten

Mix als eerst de boter goed tot dat die van kleur veranderd. Voeg daarna elke keer een beetje poedersuiker toe tot dat alle poedersuiker er bij zit. Laat de mixer aan staan tot dat het een mooi glad mengsel is. Voeg daarna de 2 eetlepels heet water en de vanille aroma toe. Als dit een mooi gemengd is voeg dan de verkruimelde pepernoten doe. Ter decoratie hebben wij er nog chocolade druppels op gelegd en hebben we er nog een beetje verpulverde pepernoot over heen gestrooid.  En smullen maar!
 Ik zou het super leuk vinden als je een foto van het eind resultaat stuurt als je dit recept een keer uitprobeert en natuurlijk ben ook nieuwsgierig wat jullie van dit recept vinden.

Liefs,
Elleke

Geen opmerkingen :

Een reactie posten