woensdag 13 mei 2015

verliefd, verkering, verloofd ♡

 
Vandaag is precies twee jaar en negen maanden geleden dat Erik mij verkering vroeg, hij deed dit heel lief en had daarna een ontzettend lieve kaart klaar staan. Op de vraag of hij mijn vriend mocht worden en of ik zijn vriendin wilden zijn, zei ik natuurlijk "Ja, heel graag!" Precies twee jaar, 8 maanden en 23 dagen later stelde Erik weer een vraag, dit keer luide de vraag als volgt "Zou je met me willen trouwen?" Natuurlijk riep ik hier heel hard Ja op!!
Ben jij benieuwd hoe Erik mij precies ten huwelijk vroeg, lees dan snel veder.
Precies een week geleden ging Erik op zijn knieën, in Antwerpen, bij een klein kasteel aan het water, met zonsondergang. Ik zal jullie het hele verhaal vertellen, bereid je voor op een zoet sappig verhaal ;)

Erik en ik gingen twee dagen naar Antwerpen met als doel bruiloftskleding vinden voor de bruiloft van me zus (1 juni.) We hadden een Airbnb gehuurd op kruip afstand van het gemeente huis van Antwerpen en ongeveer 10 minuten van Meir af. Lekker in het centrum dus! Na dat we de hele dag hadden gewinkeld zonder dat we iets hadden gekocht, 's avonds gingen we lekker uit eten en daarna wilde Erik graag naar het kasteel. Ik weet dat Erik dit soort dingen altijd leuk vindt, dus mij verbaasde het niet zo en ik zocht er ook nog niks achter.

Ik moet eerlijk toegeven, mijn voeten deden behoorlijk pijn en had ik er stiekem ook niet zo'n zin in. Erik hield voet bij stuk en wilde echt graag naar het kasteel, dus na dat we gegeten hadden zijn we naar het kasteel gelopen, ongeveer 10 minuutjes lopen. Aangekomen bij het kasteel liepen we door het kasteel heen, we konen niet echt naar binnen, alleen door de poort heen en via de binnenplaats aan de andere kant er uit. Toen kwamen we op de oude stadsmuur bij de Schelde, de zon was aan het ondergaan en we waren daar helemaal samen. Nog steeds had ik geen idee van Erik zijn plannen, ik voelde wel wat zenuwen bij Erik, maar dit koppelde ik nog niet aan een mogelijk aanzoek.

Toen Erik allemaal lieve dingen begon te vertellen viel bij mij het kwartje en heel onbewust ging ik allemaal dingen aanwijzen. "Hé kijk, het lijkt wel alsof er een schooltje hier zit" "Hé kijk, hier onder zit een zandbak" en ga zo maar door. Toen Erik me eindelijk een knuffel kon geven zodat ik even zou blijven staan, ging hij op zijn knieën, toverde hij de ringen uit zijn jaszak. Eerst kon ik het niet geloven en riep ik "Nee, wat doe je?" Toen Erik de vraag stelde riep ik natuurlijk heel hard JHAA! Wat voel(de) ik me ontzettend gelukkig! Na dat we de ringen bij elkaar om hadden gedaan hebben we nog even naar ondergaande zon staan te kijken, Erik vertelde daarna hoe ik elke keer met mijn hand in zijn jaszak wilde gaan waar de ringen in zaten, hij vertelde hoe hij de avond er voor aan mijn vader mijn hand had gevraagd en hij vertelde hoe hij het allemaal had voorbereid.

Sinds een week loop ik rond als een stralend zonnetje, zo erg loop ik te stralen. Erik stiekem ook ;) Donderdag avond hebben we het mijn ouders, broer en zussen verteld en hebben Erik zijn ouders ook het leuke nieuws gehoord. Zondag hebben we het met de taart aan de broers en schoonzus van Erik verteld, vandaar dat ik gister in de blogpost met geluksmomentjes ook nog geen foto kon plaatsen van de taart. Zondag vertelde we het goede nieuws ook aan mijn Opa en Oma met een taart die we zelf hadden gemaakt.
Een echte concrete trouwdatum hebben we nog niet, ik ga volgend jaar beginnen aan een twee jarige HBO studie en Erik moet nog één jaar van zijn HBO studie. Het hangt er heel erg vanaf hoe we financieel zitten over twee jaar. Eén ding is wel zeker, ik wil niet trouwen als ik bezig ben met afstuderen of nog volop in mijn studie zit.  Allebei lopen we nog een beetje op een roze wolk, ik een beetje meer dan Erik.

Als jullie het leuk vinden om af en toe dingen te horen over bruiloft ideeën of andere dingen die te maken hebben met de verloving, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achter laat!

Liefs,
Elleke


 
 

3 opmerkingen :

  1. Ooooh wauw gefeliciteerd! Zo ontzettend leuk nieuws, ik ben echt heel blij voor jou en Erik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah zo leuk, gefeliciteerd!!!
    Lekker veel updates over je huwelijksvoorbereidingen lijken me hartstikke leuk!!
    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen