Eigenlijk is het recept heel makkelijk! Je gebruikt gewoon het basisrecept voor cupcakes alleen voeg je er ongeveer twee handjes of verkruimelde pepernoten door heen.
Het recept:
♡ 125 gram boter, op kamer temperatuur.
♡ 125 gram kristalsuiker.
♡ 2 eieren.
♡ 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.
♡ 2 eetlepels melk.
♡ 2 handjes verkruimelde pepernoten.
Als eerst mix je de boter en de kristal suiker tot een luchtige massa, daarna voeg je alle andere ingrediënten toe en mix je dit tot dat het een mooi smeuïge massa is. Zorg er voor dat je over alvast voor gewarmd is op 170 graden. Verdeel je beslag in cupcake vormpjes en zet deze voor 20-25 minuten in de oven.
Zorg ervoor dat je de oven niet open maakt voor dat ze er echt uitgaan, dan krijg je namelijk in elkaar gezakte cupcakes en dat is zonde!
Het recept:
♡ 250 gram poedersuiker.
♡ 250 gram boter, op kamer tempratuur.
♡ 2 eetlepels heet water.
♡ 1 theelepel vanille aroma.
♡ 1 handje verkruimelde pepernoten
Mix als eerst de boter goed tot dat die van kleur veranderd. Voeg daarna elke keer een beetje poedersuiker toe tot dat alle poedersuiker er bij zit. Laat de mixer aan staan tot dat het een mooi glad mengsel is. Voeg daarna de 2 eetlepels heet water en de vanille aroma toe. Als dit een mooi gemengd is voeg dan de verkruimelde pepernoten doe. Ter decoratie hebben wij er nog chocolade druppels op gelegd en hebben we er nog een beetje verpulverde pepernoot over heen gestrooid. En smullen maar!
Ik zou het super leuk vinden als je een foto van het eind resultaat stuurt als je dit recept een keer uitprobeert en natuurlijk ben ook nieuwsgierig wat jullie van dit recept vinden.
Liefs,
Elleke
Geen opmerkingen :
Een reactie posten